Ježíš

Vážení a milí přátelé, někdy se dějí pozoruhodné události, které nás hlouběji zasáhnou, nebo udají jiný směr v našem životě. Ráda bych se s Vámi podělila o malou příhodu někdy okolo minulých Vánoc.

Byla jsem požádána o zhotovení olejomalby Ježíše Krista prostým a pokorným mužem žijícím někde pod horou "Blaník". Zajímavé na tom je, že neměl internet ani mobil, přesto se ke mně dostal. A ani nevěděl, jak maluji. Byl si naprosto jistý, že jeho požadavkům vyhovím. Pečoval o svou ženu, která ležela 12 let upoutaná na lůžku a přesto všechno, místo utrpení, zářil štěstím na duši se zájmem o hudbu a umění. Něco tak krásného nejde ani popsat.

Jeho představa byla, že bych měla zachytit podobu Ježíše, když zde působil na Zemi. Buď podle Turínského plátna, nebo ať se někam napojím "nahoru", do Knihy Života (zachyceno, při vymístění přímou příčkou do Palestiny). Takovou krásu a ladnou chůzi....to ani nejde namalovat, to se dá jen prožít. Obraz jsem proto mohla namalovat technikou, kterou znám a schopností, které momentálně dosahuji. Jeho přáním bylo také, aby Ježíš všem žehnal Duchem Svatým a působil jakoby léčivě z kaple, kterou máme všichni v našem nitru. Zapálený Sedmiramenný svícen, jako všech sedm center (čaker) naší duše a nakonec dohromady 12 květin po obou stranách, jako symbol dvanácti znamení (apoštolů) i zvěrokruhu, ze kterého bychom se měli vývojem vymanit a být jen slunečním znamením našeho Ducha.

Při malování mi hořelo srdce a v mém okolí se začaly dít malé zázraky i malá uzdravení, proto jsem požádala p. Brzobohatou o zhotovení AK při napojení mé kresby. Doplnila, že je to dar jak pro mne, tak pro ostatní, proto jsem ještě požádala o zveřejnění majitele obrazu, který jsem malovala. S nadšením souhlasil. Stejně však záleží na každém, do jaké míry se otevře vyzařování. Jinak alespoň všem přeji příjemný Duchovní zážitek s vybranou doprovodnou hudbou typu řecké mše.


Doprovodnou hudbu k obrazu si pustíte zde.

S láskou a požehnáním Daniela.